Onze werkwijze

U als klant staat centraal. En omdat we graag uw wensen Tuurlijk Helemaal Op Maat willen maken, maken we meestal een info-afspraak bij uw boot. We kunnen dan ter plekke uw wensen bespreken en kijken wat de mogelijkheden zijn om deze te realiseren. In sommige gevallen wel een uitdaging, maar samen komen we altijd wel tot een oplossing 😉. We meten daarna de maten van uw bootkap en laten u dan graag de diverse keuzes van ons materiaal zien. Daarna kunnen we u een passende offerte aanbieden.

Na akkoord van de offerte zullen we u inplannen voor levering. Helaas kunnen we geen exacte datum inplannen omdat we afhankelijk zijn van het weer. We kunnen u wel aangeven rond welke maanden we zouden kunnen leveren en uw voorkeur noteren in onze planning.

Buizen

Als u een buizenframe van uw vorige kap wilt hergebruiken is dit mogelijk. Maar wij kunnen ook nieuwe buizen voor uw kap buigen Op Maat. Wij gebruiken hier het liefst RVS buizen van 25 mm voor en hebben divers buisbeslag zodat we de buizen altijd passend op de boot kunnen bevestigen en u van diverse gemakken bent voorzien.

Mallen

Als de buizen op de boot zijn bevestigd kunnen we beginnen met mallen. We hebben dan graag dat de klant bij het mallen aanwezig is. Het mallen kan alleen plaatsvinden als het droog weer is met weinig wind en dus moeten we deze afspraak goed gezamenlijk inplannen.

Mallen is een nauwkeurig en geduldig werkje. Aan de mal kunt u al zien hoe uw uiteindelijk kap zal worden. De mal is de basis en dus zal het mallen wel een paar uur in beslag kunnen nemen. We bepalen na het mallen ter plekke waar u de ritsen en ramen zou willen hebben en tekenen deze af op de mal. Zo kan Thomas hier rekening mee houden als hij uw bootkap gaat stikken en zien we dit als uw definitieve akkoord voor uw nieuwe bootkap 😉.

We maken nooit een bestaande bootkap na en mallen al onze bootkappen opnieuw. Vaak is uw oude kap gekrompen en kunnen we deze niet dupliceren. En daarbij is het toch ook fijn als u wijzigingen kan toepassen aan uw nieuwe kap zodat u nog meer gemak uit uw nieuwe bootkap kunt halen.

Op de zaak

Hier knippen we de mallen netjes schoon en zorgen we dat alle lijnen recht worden en de rondingen netjes rond. Daarna plaatsen we de mallen op het gekozen bootdoek en tekenen we deze af en knippen deze uit. We verstevigen het doek waar nodig is met PVC vrachtwagenzeil en zorgen er weer voor dat dit niet zichtbaar zal zijn. Daarna zal alles netjes worden doorgestikt. En maken we netjes een ritsflap over de ritsen om deze te beschermen. Maar ook kunnen we ruitenflappen voor uw ruiten maken om deze tegen weersinvloeden te beschermen of flappen voor aan de binnenzijden voor meer privacy.

Montage

Als we u kap klaar hebben komen we uw kap monteren op afspraak. De bevestigingen zullen ter plekke in het doek worden aangebracht en zo kunnen we er voor zorgen dat uw doek mooi strak komt te staan. We geven u ook nog wat onderhoudstips en wensen u daarna heel veel plezier met uw Tuurlijk Helemaal Op Maat bootkap 😉.

Mocht u nog vragen hebben horen we deze graag!