Onze werkwijze

U als klant staat bij ons centraal en wij maken graag uw opdracht voor u Tuurlijk Helemaal Op Maat. Wilt u uw kap/hoes laten repareren of wilt u een nieuwe opdracht bij ons plaatsen. Dan zouden we het fijn vinden als u via de whatsapp of email ons de maten en foto’s van uw boot of bestaande kap/hoes/kussens/veranda zou kunnen toesturen. Aan de hand van uw gegevens kunnen we voor u een passende offerte aanbieden inclusief leverperiode. Bij speciale vragen, kunnen we ter plekke bij uw boot/veranda een afspraak inplannen om uw wensen te bespreken. In sommige gevallen wel een uitdaging, maar samen komen we altijd wel tot een oplossing zodat u optimaal van uw product kunt genieten.

Na akkoord van de offerte zullen we u inplannen voor de leveringsperiode. Helaas kunnen we geen exacte datum inplannen omdat we weersafhankelijk zijn. We kunnen u wel aangeven rond welke maanden we zouden kunnen leveren en uw voorkeur noteren in onze planning. We hopen dat u hiervoor begrip heeft.

Meten

We zullen een afspraak met u inplannen om bij u te komen meten (of mallen). Bij deze afspraak zullen we onze materialen die wij gebruiken laten zien en kunt u de gewenste kleur van het doeksoort kiezen.

Buizen

Als u een buizenframe van uw vorige kap wilt hergebruiken is dit mogelijk. Maar wij kunnen ook nieuwe buizen voor uw kap buigen Op Maat. Wij gebruiken hier het liefst RVS buizen van 25 mm voor en hebben diverse buisbeslag zodat we de buizen altijd passend op de boot kunnen bevestigen en u van diverse gemakken bent voorzien.

Mallen

Als de buizen op de boot zijn bevestigd kunnen we beginnen met mallen. We hebben dan graag dat de klant bij het mallen aanwezig is. Het mallen kan alleen plaatsvinden als het droog weer is met weinig wind en dus moeten we deze afspraak goed gezamenlijk inplannen.

Mallen is een nauwkeurig en geduldig werkje. Aan de mal kunt u al zien hoe uw uiteindelijk kap/hoes zal worden. De mal is de basis en dus zal het mallen wel een paar uur in beslag kunnen nemen. Mallen kan zowel op de kant als in het water. Maar onze voorkeur gaat toch uit om op de kant mallen. We bepalen na het mallen terplekken waar u de ritsen en ramen zou willen hebben en tekenen deze af op de mal. Zo kan Thomas hier rekening mee houden als hij uw kap/hoes gaat stikken en zien we dit als u definitieve akkoord voor uw nieuwe kap/hoes.

We maken nooit een bestaande kap/hoes na en mallen al onze opdrachten opnieuw. Vaak is uw oude kap/hoes gekrompen en kunnen we deze niet dupliceren. Een voordeel bij opnieuw mallen is ook dat u wijzigingen kan aangeven, zodat u nog meer gebruiksgemak kunt halen uit uw nieuwe kap/hoes.

Kussens

Wij maken ook kussens om maat. Hiervoor gebruiken we altijd nieuw schuim en kunt u zelf uw dikte en hardheid aangeven. We komen de kussen maten ook altijd opmeten. Waar nodig zullen we ook een mal maken, zodat uw kussens netjes passend en naar wens zullen zijn. We hebben diverse kussenstoffen voor zowel binnen als buiten kussens op basis van maritiem gebruik. Keuze uit leer, skyleer, suède, stof en een combi van materialen.

Op de zaak

Hier knippen we de mallen netjes schoon en zorgen we dat alle lijnen recht worden en de rondingen netjes rond. Daarna plaatsen we de mallen op het gekozen doek en tekenen we deze af en knippen deze uit. We verstevigen het doek waar nodig is met PVC vrachtwagenzeil en zorgen er weer voor dat dit niet zichtbaar zal zijn. Daarna zal alles netjes worden doorgestikt. En maken we netjes een ritsflap over de ritsen om deze te beschermen. Daarnaast zorgen we er ook voor dat uw kap/hoes kan ademen en maken we ontluchtingspetjes en waar nodig brievenbus envelopjes zodat u uw touwen makkelijker kunt vastmaken. Maar ook kunnen we ruitenflappen voor uw ruiten maken om deze tegen weersinvloeden te beschermen of flappen voor aan de binnenzijden voor meer privacy.

Montage

Als we u opdracht klaar hebben komen we uw kap/hoes/veranda monteren op afspraak. De bevestigingen zullen terplekken in het doek worden aangebracht en zo kunnen we ervoor zorgen dat uw doek mooi strak komt te staan. Het liefst werken we met loxx tenaxen of drukkers. Maar natuurlijk hebben we ook andere bevestigingsproducten en kunnen we uw oude bevestigingen hergebruiken. We geven u ook nog wat onderhoud tips en wensen u daarna heel veel plezier met uw Tuurlijk Helemaal Op Maat kap/hoes/verandazeil.

Mocht u nog vragen hebben horen we deze graag!